Begu și Niculescu duc România în semifinalele Cupei Fed

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

România s-a calificat în semifinalele Cupei Fed după victoria cu 3-2 în deplasare contra Cehiei, deținătoarea trofeului.

A fost nevoie de meciul de dublu pentru departajarea celor două echipe în confruntarea de la Ostrava, scorul fiind egal, 2-2, după întâlnirile de simplu.

Simona Halep a câștigat ambele meciuri jucate la simplu, dar Mihaela Buzărnescu a pierdut partidele sale. Adversarele celor două românce au fost Karolina Pliskova și Katerina Siniakova.

Siniakova a revenit pe teren pentru meciul de dublu unde a făcut pereche cu Barbora Krejcikova. România a fost reprezentată de Irina Begu și Monica Niculescu.

Cehoaicele au câștigat primul set, la tiebreak, scor 7-2. Însă Begu și Niculescu au început setul doi cu un brec, în chiar primul ghem, și au păstrat avantajul până la final, câștigând cu 6-4. În setul trei, după trei brecuri, româncele au condus cu 3-1 și 4-2, dar Siniakova și Krejcikova au egalat la 4-4. A urmat însă un nou brec al româncelor care apoi s-au impus cu 6-4.

În semifinale, România va juca în deplasare, împotriva Franței care a trecut în sferturi de Belgia cu 3-1. Semifinalele au loc pe 20 și 21 aprilie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *