Americanca Mikaela Shiffrin a dominat autoritar cursa de slalom de la Maribor, în Slovenia, în Cupa Mondială de schi alpin, obținând a 13-a victorie din actualul sezon și a 56-a a carierei.

Schioara în vârstă de 23 de ani a avut o secundă avans față de a doua clasată, Petra Vlhova din Slovacia. Suedeza Anna Swenn Larsson era a treia.

În manșa secundă, Shiffrin a avut doar al 18-lea rezultat, însă a fost suficient pentru a fi pe primul loc la total, cu timpul de un minut, 42 de secunde, 60 de sutimi. Swenn Larsson a ocupat poziția a doua, la 77 de sutimi în urma primei clasate, iar Wendy Holdener din Elveția a completat podiumul. Vlhova, autoarea celui de-al 28-lea timp al manșei, a coborât pe locul cinci la total.

În clasamentul sezonului, după 26 de etape, Shiffrin a adunat 1.694 de puncte și conduce ierarhia cu un avans de 651 de puncte față de Vlhova, a doua clasată.

Cupa Mondială ia o pauză până pe 19 februarie. În următoarea perioadă, între 5 și 17 februarie, au loc Campionatele Mondiale de schi alpin de la Are, în Suedia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *