Lindsey Vonn se va retrage din activitate după Campionatele Mondiale de săptămâna viitoare

Americanca Lindsey Vonn a anunțat că va pune capăt carierei sale în următoarele săptămâni, după participarea la Campionatele Mondiale care vor avea loc la Are, în Suedia, între 5 și 17 februarie.

Schioara în vârstă de 34 de ani a făcut anunțul pe conturile sale de pe rețele de socializare:

„Ultimele două săptămâni au fost pline de emoție pentru mine. M-am luptat cu realitatea a ceea ce spune corpul meu față de ceea ce mintea și sufletul meu cred că sunt capabilă. Din păcate, realitatea este că mintea mea și corpul meu nu sunt pe aceeași lungime de unde. După multe nopți nedormite, am acceptat în cele din urmă că nu mai pot schia. Voi participa la Campionatele Mondiale la coborâre și la Super-G, săptămâna viitoare, la Åre, în Suedia, iar acestea vor fi ultimele curse ale carierei mele”, se arată în comunicatul respectiv.

Vonn are în palmares 82 de victorii în Cupa Mondială și a tot încercat să depășească recordul tuturor timpurilor, deținut de suedezul Ingemar Stenmark, cu 86 de victorii, dar recordul va rămâne în continuare în posesia scandinavului.

În palmaresul lui Vonn figurează trei medalii olimpice, un aur și două de bronz, șapte medalii la Campionatele Mondiale dintre care două de aur și patru Mari Globuri de Cristal în Cupa Mondială, alături de alte 16 Globuri Mici.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *