Novak Djokovici – regele incontestabil de la Melbourne

Foto: atpworldtour.com

Foto: atpworldtour.com

Sârbul Novak Djokovici a devenit cel mai titrat jucător din istoria Openului Australian, câștigând trofeul Norman Brookes pentru a șaptea oară. În finala din 2019, Djokovici l-a învins categoric pe spaniolul Rafael Nadal, în minimum de seturi.

Djokovici a dominat partida încă de la primul punct, transformându-l pe Nadal deseori într-un jucător mediocru. A fost rapid 3-0 pentru sârb în primul set, Djokovici păstrând apoi avantajul brecului și impunându-se cu 6-3. Setul doi a fost dominat chiar mai clar de sârb care a câștigat cinci ghemuri consecutive, de la 1-2, adjudecându-și actul cu 6-2. În setul trei, din nou Djokovici a făcut un brec rapid, în ghemul al treilea, conducând apoi cu 3-1. În ghemul șase, Nadal a avut prima șansă de brec din meci, după o oră și trei sferturi de la start, dar Djokovici a anulat-o, apoi sârbul a mai făcut un brec, în ghemul al nouălea, câștigând setul cu 6-3. Meciul a durat doar două ore și patru minute.

Este al 15-lea trofeu de Grand Slam al carierei pentru Djokovici care este acum singur pe locul trei în clasamentul all-time. Anterior, era la egalitate cu Pete Sampras, care rămâne cu 14 trofee. Doar Roger Federer, cu 20, și Nadal, cu 17, sunt peste sârb în ierarhie. Djokovici a câștigat ultimele trei trofee majore puse în joc, impunându-se anul trecut la Wimbledon și US Open.

La Openul Australian, Djokovici devine cel mai titrat jucător din istorie, depășindu-i pe Roy Emerson și Roger Federer care rămân cu câte șase trofee. Djokovici a mai triumfat la Melbourne în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 și 2016.

Pentru Nadal, este prima finală de Grand Slam în care nu câștigă nici măcar un set.

Pentru acest triumf, Djokovici primește un cec în valoare de 4.100.000 de dolari australieni (aproximativ 2.580.000 de euro). Învinsul încasează jumătate din această sumă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *