Dahlmeier reușește prima victorie din sezon, Fillon Maillet bifează primul succes din carieră

Foto: kontiolahtibiathlon.com

Foto: kontiolahtibiathlon.com

Cursele cu start în bloc de la Antholz-Anterselva, în Italia, în Cupa Mondială de biatlon, au adus două premiere. Germanca Laura Dahlmeier a obținut prima victorie stagională, iar francezul Quentin Fillon Maillet a câștigat pentru prima dată o etapă în carieră.

Dahlmeier a început cursa cu o ratare la prima trecere prin poligon, apoi însă a evoluat fără greșeală și a ajuns prima la sosire, după 35 de minute, 32 de secunde și opt zecimi. Cehoaica Marketa Davidova a sosit a doua, la 13,1 secunde în urma învingătoarei, având de asemenea o țintă ratată, iar Vanessa Hinz din Germania a completat podiumul.

Dahlmeier nu mai câștigase o etapă în Cupa Mondială de un an. În ianuarie 2018 se impunea tot la Antholz, într-un pursuit.

Dorothea Wierer din Italia rămâne lider în clasamentul sezonului, cu 632 de puncte, urmată de compatrioata sa Lisa Vittozzi, cu 598 de puncte.

La masculin, cursa cu start în bloc a fost câștigată de francezul Fillon Maillet care a tras fără greșeală la cele patru intrări în poligon și a străbătut traseul în lungime de 15 kilometri în 34 de minute, 39 de secunde și patru zecimi. Norvegianul Johannes Thingnes Boe a sosit al doilea, la 14,3 secunde după învingător, în ciuda a două tururi suplimentare făcute pentru ținte ratate. Iar germanul Arnd Peiffer a completat podiumul, fără să rateze vreo țintă.

În clasamentul sezonului, Johannes Boe continuă să domine, cu 836 de puncte. Martin Fourcade este al doilea, cu 554 de puncte.

Următoarele etape ale sezonului au loc în Canada, la Canmore, între 4 și 10 februarie, fiind programate curse individuale, curse cu start în bloc și ștafete.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *