Naomi Osaka triumfă la Openul Australian și devine noul lider mondial

Foto: metro.co.uk

Foto: metro.co.uk

Japoneza Naomi Osaka obține al doilea titlu la rând de Grand Slam, impunându-se în finala Openului Australian după o victorie în trei seturi în fața cehoaicei Petra Kvitova. Osaka își adjudecase trofeul și în precedentul Grand Slam, la US Open, în septembrie anul trecut. În urma acestui succes, Osaka devine și lider mondial în clasamentul WTA.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în primul set, unul fără brecuri, iar Osaka s-a impus în tiebreak, cu 7-2. Kvitova a făcut un brec în startul setului secund și a condus cu 2-0, dar Osaka a câștigat patru ghemuri la rând și s-a desprins la 4-2. La 5-3 în favoarea sa, Osaka a avut trei mingi de meci, la 40-0 pe serviciul advers. Dar Kvitova a revenit, a anulat cele trei mingi de meci, a egalat la 5-5, apoi a mai făcut un brec și a câștigat setul cu 7-5. Însă în decisiv, Osaka a făcut un brec devreme și s-a impus cu 6-4.

Pentru acest triumf, Osaka primește un cec în valoare de 4.100.000 de dolari australieni (aproximativ 2.580.000 de euro). Învinsa încasează jumătate din această sumă.

În clasamentul mondial, începând de luni, Osaka va ocupa locul întâi, pentru prima dată în carieră. Este prima jucătoare din Asia care ajunge în fruntea clasamentului WTA. Kvitova urcă pe poziția a doua iar Simona Halep, lider la startul turneului, coboară acum pe locul trei.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *