Foto: eattheball.com

Stefan Kraft a câștigat prima etapă a weekendului programată la Sapporo, în Japonia, în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Austriacul a fost pe locul patru după prima manșă, dar a avut un zbor de 137 de metri în manșa secundă și a totalizat 270,1 puncte. Este a doua victorie la rând pentru Kraft în Cupa Mondială după cea de la Zakopane, în urmă cu o săptămână. Per total, este a 14-a victorie a carierei pentru austriac în Cupa Mondială.

Pe locul secund s-a clasat polonezul Kamil Stoch care în manșa a doua a stabilit un nou record al trambulinei, cu o săritură uimitoare măsurând 148,5 metri. Precedentul record, 144 de metri, le aparținea lui Maciej Kot și Stefan Kraft, ambii oprindu-se la această distanță în 2017.

Stoch a totalizat 260,3 puncte, având o corecție uriașă de -23,4 puncte în manșa a doua, din cauza vântului puternic din față.

Norvegianul Robert Johansson, lider după prima manșă, în care a sărit 141 de metri, a fost la final pe locul trei, cu 256,7 puncte după o săritură de 127 de metri în manșa a doua.

Japonezul Ryoyu Kobayashi, liderul sezonului, a încheiat pe locul cinci. La general, Kobayashi are 1.173 de puncte și este urmat de Stoch care a adunat 704 puncte.

Duminică este programată încă o etapă la Sapporo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *