Karolina Pliskova a învins-o pe Serena Williams în sferturile Openului Australian

Karolina Pliskova s-a calificat în semifinalele Openului Australian după un meci epic în fața americancei Serena Williams și o revenire în setul decisiv cu șase ghemuri câștigate la rând. Serena a ratat patru mingi de meci.

Pliskova, locul 8 în clasamentul mondial, a câștigat primul set cu 6-4, dar Williams, aflată în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei, s-a impus tot cu 6-4 în actul secund.

În setul decisiv, Williams s-a desprins la 5-1 și a servit pentru câștigarea meciului, dar a călcat strâmb la un punct și s-a accidentat la glezna piciorului stâng, iar de atunci nu a mai câștigat vreun ghem. Americanca a obținut patru mingi de meci în ghemurile următoare, dar Pliskova le-a anulat pe toate și a câștigat în cele din urmă setul cu 7-5.

În semifinale, Pliskova o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, ajunsă aici după ce a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Elina Svitolina din Ucraina. Prin punctele adunate, Osaka o va depăși în clasamentul mondial pe Simona Halep care va coborî acum pe locul 3. Pliskova o poate de asemenea întrece pe româncă dacă ajunge în finală.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *