Halep părăsește Openul Australian după un meci spectaculos cu Serena Williams

Foto: ansa.it

Foto: ansa.it

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams, în optimile de finală ale Openului Australian. Americanca s-a impus cu 6-1, 4-6, 6-4, după o oră și 47 de minute de joc. A fost a zecea întâlnire directă dintre cele două jucătoare, scorul fiind 9-1 pentru Williams.

Halep a început meciul cu un brec, dar Williams a câștigat șase ghemuri la rând, închizând primul set în doar 20 de minute. Tot americanca a făcut primul brec din setul doi, la 1-1, însă Halep a egalat imediat la 2-2. Apoi românca a câștigat setul secund cu un brec în ghemul al zecelea. În decisiv, ghemul al șaselea, pe serviciul americancei, a fost probabil ghemul decisiv. Halep a avut trei mingi de brec, Williams le-a salvat pe toate, apoi a câștigat și a egalat la 3-3. Imediat, americanca a făcut brecul, a condus apoi cu 5-3 și a închis meciul pe propriul serviciu.

Halep pierde multe puncte pentru clasamentul mondial, după ce acum un an jucase finala în turneul de la Melbourne, și este pe cale să cedeze locul întâi în ierarhie, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Elina Svitolina sau Karolina Pliskova putând urca în fruntea clasamentului în funcție de rezultatele din zilele următoare.

În sferturi, Serena Williams o va înfrunta pe Karolina Pliskova.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *