Dublă pentru Siebenhofer în coborârile de la Cortina d’Ampezzo

Foto: wikipedia.org

Foto: wikipedia.org

Austriaca Ramona Siebenhofer a câștigat ambele curse de coborâre de la Cortina d’Ampezzo, în Italia, în Cupa Mondială de schi alpin. După victoria de vineri, prima a carierei pentru schioara în vârstă de 27 de ani, austriaca a făcut dubla fiind cea mai rapidă și în coborârea de sâmbătă.

Siebenhofer a fost cronometrată în un minut, 36 de secunde și 22 de sutimi, fiind mai rapidă cu patru sutimi față de a doua clasată, o altă austriacă, Nicole Schmidhofer. Pe locul trei s-a clasat slovena Ilka Stuhec.

Americanca Lindsey Vonn, aflată în cursa pentru egalarea recordului de victorii în istoria Cupei Mondiale, a ocupat doar locul 9. Pentru Vonn, cursele din Italia sunt primele din actualul sezon, americanca suferind o accidentare în perioada de pregătire a stagiunii. Vonn are în palmares 82 de victorii în Cupa Mondială, iar recordul îi aparține suedezului Ingemar Stenmark, cu 86 de victorii.

Clasamentul sezonului este condus în continuare de Mikaela Shiffrin care are 1.394 de puncte. A doua este slovaca Petra Vlhova, cu 898 de puncte.

Duminică, tot la Cortina d’Ampezzo, va avea loc un Super-G.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *