Marco Schwarz s-a impus în combinata alpină de la Wengen

Foto: skiweltcup.tv

Foto: skiweltcup.tv

Austriacul Marco Schwarz a câștigat cursa de combinată alpină programată la Wengen, în Elveția, în Cupa Mondială de schi alpin. Este a doua victorie din cariera schiorului în vârstă de 23 de ani, precedentul succes venind tot în acest sezon, în slalomul paralel de la Oslo, pe 1 ianuarie.

Prima manșă a fost un slalom, la finalul căruia Schwarz a fost lider, cu un avans de 20 de sutimi față de al doilea clasat, francezul Alexis Pinturault. Un alt francez, Victor Muffat-Jeandet, a ocupat poziția a treia, la 87 de sutimi de lider.

La coborâre, în manșa secundă, podiumul a fost format din aceiași trei schiori, însă cei doi francezi au făcut rocada. Muffat-Jeandet a fost al doilea, la 42 de sutimi de învingător, iar Pinturault a coborât pe locul trei, la o secundă și 12 sutimi de Schwarz.

Cel mai bun timp în manșa de coborâre i-a aparținut austriacului Vincent Kriechmayr care însă fusese doar pe locul 25 după prima manșă și a ocupat la final locul 9.

În clasamentul sezonului, după 21 de etape, lider este austriacul Marcel Hirscher, urmat la 405 puncte de norvegianul Henrik Kristoffersen.

Sâmbătă, la Wengen, este programată o coborâre, iar duminică va avea loc un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *