Emanuel Gyenes a abandonat în Raliul Dakar în etapa a opta

Foto: dakar.com

Foto: dakar.com

Motociclistul Emanuel Gyenes, singurul român prezent în Raliul Dakar la ediția din 2019, a abandonat în timpul rundei a opta, după o căzătură suferită.

Gyenes suferise o fractură la brațul drept în luna noiembrie, dar venise în Dakar în ciuda acestei accidentări, dar în etapa a opta, desfăşurată între localităţile peruviene San Juan de Marcona şi Pisco, a căzut și s-a lovit din nou la același braț.

„Am încercat imposibilul şi eram deja foarte aproape să fac să devină realitate ce mi-am propus. Etapa 8 din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start în care 80% dintre motociclişti am pornit după 10 maşini şi 5 camioane şi a fost extrem de greu în urme şi praf. După wp 1 am căzut, s-a avariat sistemul de navigaţie şi impactul a fost dur pentru braţul drept în care am tija. Am încercat să mai merg şi după 10 km a trebuit să mă opresc pentru că nu mai puteam ţine mâna pe ghidon. Am stat zeci de minute să văd dacă pot continua, însă în cele din urmă a trebuit să chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar, mult mai puternic şi mai motivat”, a scris Gyenes pe contul său de Facebook.

Gyenes era pe locul 40 în clasamentul general la startul etapei.

Românul din Satu Mare a participat pentru a noua oară în Raliul Dakar și este la doar al doilea abandon, după cel din 2009. Cel mai bun rezultat al său a fost în 2016, când a încheiat pe locul 14.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *