Ana Bogdan a părăsit Openul Australian în runda inaugurală

Foto: telegrafonline.ro

Foto: telegrafonline.ro

Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la Openul Australian de o jucătoare din Polonia venită din calificări, în vârstă de doar 17 ani.

Iga Swiatek, locul 177 WTA, a câștigat primul set cu 6-3, reușind singurul brec al setului, în ghemul al șaselea. Ana Bogdan, locul 82 WTA, a replicat câștigând setul secund cu același scor, tot cu un brec în ghemul al șaselea. În setul decisiv, la scorul 3-2 pentru Bogdan, poloneza a cerut intervenția fizioterapeutului pentru o accidentare la coapsa stângă, fiindu-i aplicat un bandaj gros pe coapsă. Bogdan s-a desprins apoi la 4-2, dar poloneza a câștigat patru ghemuri consecutive, reușind două brecuri și s-a impus cu 6-4.

Ana Bogdan a pierdut toate cele trei meciuri jucate în noul sezon, fiind anterior învinsă în primul tur la Shenzhen și Hobart.

Pentru prezența în runda întâi la Melbourne, Bogdan va primi zece puncte WTA și 75.000 de dolari australieni (aproximativ 47.000 de euro).

Din șase românce prezente pe tabloul principal, deocamdată una singură a promovat în runda secundă, Irina Begu. În rest, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan au fost eliminate. Simona Halep încă nu a disputat meciul din runda întâi.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *