Irina Begu s-a calificat în turul doi la Melbourne, Cîrstea și Niculescu au pierdut

Foto: biletu-zilei.com

Foto: biletu-zilei.com

Irina Begu este singura jucătoare din țara noastră care s-a calificat în runda secundă a Openului Australian după prima zi de concurs. În competiție au mai fost prezente două românce, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, ambele eliminate.

Begu, locul 70 WTA, a mers mai departe doar în urma abandonului adversarei sale, Andrea Petkovic din Germania, locul 63 WTA. Begu a condus cu 4-0 în primul set, însă Petkovic a revenit și a câștigat setul la tiebreak, scor 7-3 în jocul decisiv. În setul secund, Begu a condus cu 2-0, Petkovic a egalat la 2-2, dar în ghemul următor, germanca a alunecat și a căzut. A continuat meciul, însă la 4-3 pentru Begu, Petkovic a cerut din nou îngrijiri medicale și ulterior s-a retras de pe teren.

Begu o va înfrunta în turul doi pe Petra Kvitova din Cehia, locul 6 în clasamentul mondial.

Prima care a evoluat la ediția 107 a Openului Australian a fost Sorana Cîrstea, locul 84 WTA, care a întâlnit-o pe Rebecca Peterson din Suedia, locul 64 WTA. În primul set, la 4-4, Cîrstea a avut două mingi de brec, le-a ratat pe ambele, apoi a început o serie de șapte ghemuri la rând câștigate de Peterson. Suedeza s-a impus în primul act cu 6-4 și s-a desprins la 5-0 în setul secund. În cele din urmă, Peterson a câștigat setul cu 6-1. Pentru prezența în turul întâi, Cîrstea primește 10 puncte WTA și 75.000 de dolari australieni (aproximativ 47.000 de euro).

Iar Monica Niculescu, locul 99 WTA, a pierdut de asemenea meciul din primul tur, în fața americancei Amanda Anisimova, 17 ani, locul 87 WTA. A fost 7-6 (tiebreak la 3), 6-4 pentru americancă, după o oră și 38 de minute de joc. Niculescu primește și ea 10 puncte WTA și 75.000 de dolari australieni (aproximativ 47.000 de euro).

În competiție mai sunt prezente alte trei românce, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan, iar la masculin joacă în turul întâi și Marius Copil.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *