Marcel Hirscher a făcut dubla la Adelboden, câștigând și slalomul

Foto: nzz.ch

Foto: nzz.ch

Austriacul Marcel Hirscher a câștigat cursa de slalom de la Adelboden, în Elveția, în Cupa Mondială de schi alpin, după ce în ajun se impunea în același loc într-o probă de slalom uriaș. Hirscher a ajuns la nouă victorii în acest sezon și la 67 de-a lungul carierei.

Hirscher a fost pe locul trei după prima manșă, fiind devansat cu 39 de sutimi de un alt austriac, Marco Schwarz, în vreme ce norvegianul Henrik Kristoffersen era pe locul doi, la 34 de sutimi de Schwarz.

Însă în manșa secundă, Hirscher a fost cel mai rapid și a avut un timp cumulat de un minut, 47 de secunde și 37 de sutimi. La jumătate de secundă în urma sa a încheiat francezul Noel Clement, la cel mai bun rezultat al carierei în Cupa Mondială. Iar Kristoffersen a completat podiumul. Schwarz a ratat o poartă în manșa a doua și a abandonat.

La jumătatea sezonului Cupei Mondiale, după 20 de etape și 41 programate, Hirscher conduce detașat în clasamentul general, cu 976 de puncte. Kristoffersen este al doilea, cu 571 de puncte.

Schiorii se mută acum la Wengen, tot în Elveția, unde între 18 și 20 ianuarie sunt programate o combinată alpină, o coborâre și un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *