Aleksandr Loghinov obține la Oberhof prima victorie a carierei în Cupa Mondială

Foto: snowalps.com

Foto: snowalps.com

Rusul Aleksandr Loghinov a câștigat cursa de sprint de la Oberhof, în Germania, în Cupa Mondială de biatlon. Este prima victorie a carierei pentru biatlonistul care va împlini 27 de ani la finalul acestei luni. Anterior, Loghinov mai avea cinci clasări pe podium, patru chiar în acest sezon.

La Oberhof, Loghinov a tras fără greșeală la cele două intrări în poligon și a fost cronometrat la finalul celor 10 kilometri în 25 de minute, 50 de secunde și 9 zecimi. Pe poziția a doua, cu un timp cu 25,2 secunde mai slab, s-a clasat norvegianul Johannes Boe care a ratat o țintă în poligon. Suedezul Sebastian Samuelsson a încheiat pe locul trei.

Francezul Martin Fourcade, câștigătorul Marelui Glob de Cristal în ultimele șapte sezoane, continuă evoluțiile mai slabe din această stagiune și a ocupat locul 7.

În competiție au fost prezenți și trei români. Cornel Puchianu a încheiat pe locul 60, obținând astfel ultimul loc pentru cursa de pursuit de sâmbătă. George Buta a fost al 69-lea, iar Denis Șerban a ocupat locul 101.

În clasamentul sezonului, Johannes Boe este lider, cu 482 de puncte, urmat de Loghinov, cu 372 de puncte.

Sâmbătă are loc o cursă de pursuit, iar duminică se va disputa o probă de ștafetă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *