Lisa Vittozzi și-a trecut în cont prima victorie din carieră în Cupa Mondială

Foto: skisport365.com

Foto: skisport365.com

Italianca Lisa Vittozzi a câștigat cursa de sprint de la Oberhof, în Germania, în Cupa Mondială de biatlon. Este prima victorie a carierei pentru biatlonista în vârstă de 23 de ani. Anterior, cel mai bun rezultat al ei era un loc doi în sezonul precedent, la Kontiolahti, într-o cursă cu start în bloc.

Vittozzi a tras fără greșeală la cele două intrări în poligon de la Oberhof și a încheiat cei 7,5 kilometri în 22 de minute, 34 de secunde și șase zecimi. Anais Chevalier din Franța a ocupat locul doi, la 5,3 secunde de învingătoare, iar Hanna Oeberg din Suedia a încheiat pe locul trei, cu un timp cu 15 secunde mai slab față de cel al învingătoarei. Chevalier și Oeberg au avut de asemenea treceri fără ratări prin poligon.

În competiție a fost prezentă și o biatlonistă din România, Eniko Marton, 19 ani, aflată la debutul în Cupa Mondială. Biatlonista din Miercurea Ciuc a încheiat cursa pe locul 100.

În clasamentul sezonului conduce Dorothea Wierer din Italia, cu 398 de puncte, urmată de slovaca Paulina Fialkova care a adunat 365 de puncte. Vittozzi este a treia, cu 336 de puncte.

Primele 60 de clasate de la sprint se califică pentru pursuitul programat sâmbătă, tot la Oberhof. Weekendul se încheie cu o cursă de ștafetă, programată duminică.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *