România s-a calificat la Campionatul European feminin de volei din acest an

Echipa națională feminină de volei a României a obținut calificarea la Campionatul European programat în a doua jumătate a acestui an.

România avea nevoie de câștigarea a două seturi în ultima partidă din grupa preliminară F pentru a obține calificarea la turneul final. Meciul contra Bosniei-Herțegovina a avut loc la Lukavac, iar România a câștigat în cele din urmă cu 3-2.

Echipa țării noastre s-a impus cu 25-17 în primul set, dar Bosnia a revenit și și-a adjudecat următoarele două acte cu 25-19 și 25-21. Setul patru a decis calificarea. Dacă Bosnia ar fi câștigat, ar fi încheiat peste România în grupă și ar fi mers la turneul final. Dar echipa noastră s-a impus cu 25-17. Apoi, în tiebreak, unul fără miză, România a avut câștig de cauză, scor 15-9.

Astfel, România încheie Grupa F pe locul 2, în urma Spaniei care câștigase deja grupa după victoria din meciul contra țării noastre de săptămâna trecută.

România ratase calificarea la ediția precedentă a Europeanului, în 2017, dar a fost prezentă în 2015. Cel mai bun rezultat la campionatul continental pentru reprezentativa țării noastre a fost obținut în 1963 – medaliile de bronz.

Turneul final din acest an are loc în perioada 23 august – 8 septembrie, în patru țări: Ungaria, Polonia, Slovacia și Turcia.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *