Biatlonistul Anton Șipulin s-a retras din activitate din cauza lipsei motivației și a unor probleme de sănătate

Biatonistul rus Anton Șipulin a anunțat că pune capăt carierei sale, motivele fiind lipsa de dorință de a mai participa în competiții și unele probleme de sănătate. Șipulin are 31 de ani și va participa pentru ultima dată într-o cursă de biatlon pe 29 decembrie, la Gelsenkirchen, în tradiționalul concurs programat pe stadionul echipei de fotbal Schalke 04.

„Aceasta va fi ultima cursă a carierei mele. Pentru mine, nu are sens să mai continui să sufăr sau să-mi fac susținătorii și apropiații să sufere. Nu mai reușesc să ajung la motivația necesară. Și în plus nici sănătatea nu mă mai lasă liniștit. Am suferit în trei reprize în ultimele luni de maladii virale”, a explicat Șipulin într-o conferință de presă susținută la Moscova.

Șipulin are în palmares două medalii la Jocurile Olimpice, un aur la Soci și un bronz la Vancouver, de fiecare dată alături de ștafeta țării sale, însă nu a fost prezent la Jocurile de la PyeongChang unde Rusia a fost interzisă din cauza scandalului de dopaj organizat din această țară.

În Cupa Mondială, Șipulin a câștigat un Glob de Cristal, în sezonul 2014-15, la start în bloc, și a fost aproape de Marele Glob în două rânduri, în sezoanele 2014-15 și 2016-17, încheind pe locul doi. Are în total 11 victorii de etapă în Cupa Mondială.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *