Johannes Boe face tripla la Nove Mesto și domină startul de sezon în Cupa Mondială

Norvegianul Johannes Thingnes Boe continuă să domine startul de sezon din Cupa Mondială de biatlon. Scandinavul s-a impus în proba cu start în bloc de la Nove Mesto, în Cehia, obținând a treia victorie din tot atâtea etape desfășurate în localitatea cehă și în total ajungând la șase victorii din opt curse programate în acest sezon.

Johannes Boe a spart toate cele 20 de ținte avute și a încheiat cursa de 15 kilometri în 37 de minute, 25 de secunde și două zecimi. Pe poziția a doua s-a clasat francezul Quentin Fillon Maillet care a avut două ratări în poligon, făcând astfel două tururi suplimentare și a sosit la 46,5 secunde în urma lui Boe. Rusul Evgheni Garanicev a sosit al treilea, la 54,1 secunde după Boe, deși nu a ratat vreo țintă în poligon.

Francezul Martin Fourcade, deținătorul Marelui Glob de Cristal, a ratat trei ținte în poligon și a ocupat doar locul nouă.

În clasamentul sezonului, Johannes Boe este lider, cu 428 de puncte, urmat de rusul Aleksandr Loghinov care a adunat 312 puncte.

Următoarea etapă a sezonului are loc pe 11 ianuarie, la Oberhof, în Germania, unde se va disputa un sprint.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *