Marte Roeiseland face dubla la Nove Mesto, Wierer rămâne lider în Cupa Mondială

Foto: aftonbladet.no

Foto: aftonbladet.no

Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a câștigat și a doua cursă a weekendului la Nove Mesto, în Cehia, în Cupa Mondială de biatlon. După victoria din ajun, la sprint, Roeiseland s-a impus acum și la pursuit. Acestea sunt primele victorii din carieră pentru biatlonista în vârstă de 28 de ani.

Norvegianca a început cursa de pursuit fără să rateze vreo țintă la primele două intrări în poligon, însă apoi a avut o ratare și a fost nevoită să facă un tur de penalizare. Dorothea Wierer a trecut la conducere după trei trageri fără greșeală. Hanna Oeberg din Suedia era a doua, de asemenea fără vreo ratare în poligon. La ultima sesiune de tir, cele trei au ajuns aproape în același timp în poligon. Wierer a deschis prima focul, a ratat prima țintă, apoi a avut nevoie de mult timp pentru a-și regla tirul. Roeiseland și Oeberg au ratat de asemenea câte o țintă, dar au tras mai repede și au ieșit primele din poligon, intrând pe turul de penalizare. Roeiseland a plecat prima spre sosire, Wierer și Oeberg au ținut aproape, iar lupta pentru victorie s-a dat la sprint. Norvegianca a învins-o pe Wierer cu doar două zecimi de secundă. Oeberg a fost a treia, la 4,7 secunde de învingătoare.

În clasamentul sezonului, Dorothea Wierer rămâne în frunte, italianca având 338 de puncte. Slovaca Paulina Fialkova este a doua, cu 291 de puncte.

Duminică, tot la Nove Mesto, va avea loc o cursă cu start în bloc.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *