Foto: wikipedia.org

Elvețianul Daniel Yule a obținut prima victorie a carierei în Cupa Mondială de schi alpin. S-a întâmplat în slalomul de la Madonna di Campiglio, în Italia, unde schiorul în vârstă de 25 de ani a fost pe patru la finalul primei manșe, apoi a avut cel mai bun timp cumulat după manșa decisivă.

Este doar al treilea podium al carierei pentru Yule în Cupa Mondială, după două locuri trei, în luna ianuarie a acestui an, la Kitzbuehel și la Schladming, tot în curse de slalom.

Doi austrieci au completat podiumul, Marco Schwarz fiind al doilea, la 34 de sutimi în urma învingătorului, iar Michael Matt încheind pe trei.

Marii favoriți ai cursei au dezamăgit în manșa a doua după ce fuseseră pe primele două locuri la finalul primei manșe. Suedezul Henrik Kristoffersen, locul doi la prima rundă, a ratat o poartă și nu a încheiat concursul, iar austriacul Marcel Hirscher, lider după runda întâi, a ratat de asemenea o poartă în manșa decisivă, însă s-a întors, a trecut prin poarta respectivă și a încheiat în cele din urmă pe locul 26.

Hirscher rămâne lider în clasamentul sezonului, cu 620 de puncte. Kristoffersen este al doilea, cu 352 de puncte.

Urmează pauza de Crăciun în Cupa Mondială, iar următoarea oprire este la Bormio, tot în Italia, pentru o coborâre și un Super-G, pe 28 și 29 decembrie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *