Norvegianca Marte Olsbu Roeiseland a obținut prima victorie a carierei în Cupa Mondială

Foto: aftonbladet.no

Foto: aftonbladet.no

Marte Olsbu Roeiseland din Norvegia a câștigat cursa de sprint de la Nove Mesto, în Cehia, în Cupa Mondială de biatlon. Este prima victorie a carierei pentru biatlonista în vârstă de 28 de ani care a ocupat locul doi la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, în aceeași probă de sprint, iar în Cupa Mondială mai avea clasări pe locul trei în trei etape din ultimele trei sezoane.

Roeiseland a tras fără greșeală la cele două intrări în poligon și a fost cronometrată la finalul celor 7,5 kilometri în 19 minute, 44 de secunde și șase zecimi. Pe locul doi s-a clasat germanca Laura Dahlmeier care a ratat o țintă la a doua trecere prin poligon și a făcut 150 de metri suplimentari, însă la final a avut un timp mai slab față de învingătoare cu doar 4,5 secunde. Paulina Fialkova din Slovacia a ocupat locul trei, la 6,2 secunde în urma norvegiencei.

În clasamentul sezonului, Dorothea Wierer din Italia este lider, cu 284 de puncte, urmată de Fialkova care a adunat 267 de puncte.

Primele 60 de clasate din cursa de sprint se califică pentru pursuitul de sâmbătă. Tot la Nove Mesto, duminică va avea loc o cursă cu start în bloc.

Articole pe aceeaşi temă: