Astra-Dinamo 4-1. Giurgiuvenii urcă în clasament, Dinamo este tot mai departe de playoff

Foto: fanatik.ro

Foto: fanatik.ro

Astra Giurgiu a învins acasă cu 4-1 pe Dinamo București în etapa a 21-a a Ligii I, ultima programată în acest an. Astra are cinci meciuri la rând fără înfrângere, înregistrând trei victorii în această perioadă. De cealaltă parte, Dinamo nu a putut continua prestația bună din etapa anterioară în care învinsese cu 3-0 pe Universitatea Craiova și își micșorează tot mai mult șansele de a ajunge în playoff.

Astra a condus încă din minutul 7, când Azdren Llullaku a marcat cu un șut de senzație de la 25 de metri, trimițând în vinclul porții lui Muțiu. Albanezul are cinci goluri în acest sezon. Laurențiu Buș a dublat diferența, din pasa lui Llullaku, înscriind pentru prima dată din august încoace. Diferența a crescut la jumătatea reprizei secunde, când Zoua a șutat din întoarcere, Muțiu a respins în lateral, dar Valentin Gheorghe a urmărit și a trimis în plasă, marcând al doilea gol stagional. Mai mult, scorul a devenit 4-0 după ce Buș a scăpat spre poarta adversă, a trimis pe lângă Muțiu, ieșit în întâmpinare, și Neluț Roșu a introdus balonul în plasă, reușind al cincilea gol din sezon. Dinamo a marcat un gol al consolării prin Sergiu Hanca, aflat la doar a doua reușită stagională.

Astra este pe locul 5 în clasament, cu 31 de puncte. Dinamo ocupă locul 11, cu 22 de puncte.

În etapa viitoare, în februarie, Astra înfruntă în deplasare pe Gaz Metan, iar Dinamo joacă acasă cu Poli Iași.

Astra Giurgiu – Dinamo București 4-1 (2-0)
Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)
Goluri: Llullaku 7, Buș 36, Gheorghe 68, Roșu 71 / Hanca 77
Astra: Lazar – Belu, Cestor, Bejan, Butean – Bègue (Gheorghe 64), Mrzljak (Moise 76), Roşu, Buş (Bahamboula 90) – Llullaku, Zoua. Antrenor: Costel Enache.
Dinamo: Muţiu – Sorescu (Olteanu 78), Popescu, Grigore, Corbu – Gomelt, Aït-Atmane – Hanca, Pesici, Zenke (Moldoveanu 46) – Popa (Neicuțescu 59). Antrenor: Mircea Rednic.
Cartonașe galbene: Mrzljak 4, Butean 41, Bègue 63 / Zenke 33.
Arbitru: Radu Petrescu (București).

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *