Zan Kranjec a obținut la Saalbach, în Austria, prima victorie a carierei în Cupa Mondială

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Slovenul Zan Kranjec a câștigat cursa de slalom uriaș de la Saalbach, în Austria, în Cupa Mondială de schi alpin. Este prima victorie a carierei pentru schiorul în vârstă de 26 de ani care anterior mai bifase o singură clasare pe podium în Cupa Mondială, un loc trei tot la slalom uriaș, în decembrie 2017, la Alta Badia.

Kranjec a ocupat locul patru la finalul primei manșe, la 52 de sutimi în urma suedezului Matts Olsson, clasat pe primul loc. Podiumul primei runde era completat de austriacul Manuel Feller și de elvețianul Loic Meillard. Liderul ultimelor sezoane în Cupa Mondială, austriacul Marcel Hirscher, dezamăgise, ocupând doar locul cinci, la 71 de sutimi de primul loc.

În manșa secundă, Kranjec a avut al zecelea rezultat, dar a stat cel mai bine la timpul cumulat, cu două minute 50 de secunde și opt sutimi. Meillard a fost al doilea la final, la 19 sutimi în urma învingătorului, iar francezul Mathieu Faivre a încheiat pe locul trei. Hirscher a avut o nouă manșă slabă, înregistrând doar al 16-lea timp al rundei și a fost pe locul șase la final. Matts Olsson și Manuel Feller, primii doi în manșa întâi, nu au încheiat runda decisivă.

În clasamentul sezonului, după 12 etape, lider rămâne Marcel Hirscher, cu 520 de puncte, iar al doilea este un alt austriac, Max Franz, cu 341 de puncte.

Joi, tot la Saalbach, va avea loc un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *