Ilka Stuhec a obținut prima victorie din acest sezon, impunându-se în coborârea de la Val Gardena

Slovena Ilka Stuhec, câștigătoarea Globului de Cristal la coborâre și la combinată în 2017, a obținut prima victorie în Cupa Mondială de schi alpin după mai bine de un an și jumătate. Schioara în vârstă de 28 de ani s-a impus în cursa de coborâre de la Val Gardena, în Italia.

Stuhec a ratat întreg sezonul precedent după o accidentare la genunchiul stâng, ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare, în timpul unui antrenament în Austria, în urmă cu aproximativ un an, nefiind astfel prezentă nici la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. A revenit în competiții în acest sezon, la Lake Louise, la finalul lunii noiembrie, nereușind însă vreo clasare pe podium în cele patru curse la care a participat.

La Val Gardena, Stuhec a fost cea mai rapidă, fiind urmată la 14 sutimi de secundă de Nicol Delago din Italia. Ramona Siebenhofer din Austria a fost a treia, la 51 de sutimi de învingătoare.

Este a opta victorie a carierei în Cupa Mondială pentru schioara din Slovenia.

Clasamentul sezonului după 10 etape disputate este condus de americanca Mikaela Shiffrin, cu 689 de puncte, urmată de Michelle Gisin din Elveția, cu 309 puncte.

Miercuri, tot la Val Gardena, va avea loc un Super-G.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *