Mark Allen a încheiat anul așa cum l-a început, cu un trofeu

Foto: worldsnooker.com

Foto: worldsnooker.com

Nord-irlandezul Mark Allen a câștigat primul și ultimul trofeu puse în joc în 2018, în circuitul mondial. După triumful din ianuarie, de la Masters, Allen s-a impus acum în Openul Scoțian, după o victorie cu 9-7 în finala contra englezului Shaun Murphy. De-a lungul anului, Allen a mai disputat două finale, câștigând Campionatul Internațional, în noiembrie, și fiind învins în ultimul act la Campionatul Regatului Unit, în urmă cu o săptămână.

În finala Openului Scoțian, la Glasgow, Allen a condus cu 1-0, după un break de 110 puncte, și cu 2-1. Murphy a trecut apoi în avantaj, scor 3-2. Însă Allen a câștigat ultimele trei jocuri din prima sesiune, desprinzându-se la 5-3, și s-a impus și în primul joc din sesiunea decisivă, ducând scorul la 6-3. A fost rândul lui Murphy să câștige patru jocuri la rând și să conducă cu 7-6. În jocul al 12-lea, Murphy a reușit un break de 115 puncte. Au urmat alte trei jocuri câștigate de Allen care a avut și un break de 134 de puncte, în jocul al 15-lea, și a încheiat cu un break de 83 de puncte, impunându-se cu 9-7.

Pentru acest succes, Allen a primit trofeul Stephen Hendry și un cec în valoare de 70.000 de lire sterline.

Murphy a jucat prima finală din acest sezon și a primit un cec de 30.000 de lire.

Următorul turneu al sezonului este Mastersul de la Londra, unde Mark Allen începe apărarea trofeului cu un duel contra belgianului Luca Brecel. Turneul va avea loc între 13 și 20 ianuarie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *