Johannes Boe continuă startul excelent de sezon și câștigă sprintul de la Hochfilzen

Norvegianul Johannes Thingnes Boe a înregistrat a treia victorie din patru etape disputate în noul sezon al Cupei Mondiale de biatlon. După succesele de la sprint și pursuit de la Pokljuka, în urmă cu o săptămână, scandinavul în vârstă de 25 de ani s-a impus și în sprintul de la Hochfilzen, în Austria. Aceasta este a 25-a sa victorie din carieră în Cupa Mondială.

Johannes Boe a ratat o țintă la a doua trecere în poligon, făcând astfel 150 de metri suplimentari, dar a fost cel mai rapid la finalul cursei, încheind traseul în 24.49.2.

Pe poziția a doua s-a clasat francezul Martin Fourcade care deși a tras fără greșeală în poligon, a avut la final un timp mai slab cu 8,6 secunde față de cel al învingătorului. Germanul Benedikt Doll a completat podiumul.

În cursă au fost prezenți și trei români. Cornel Puchianu a ocupat locul 85, George Buta a fost al 99-lea, iar Denis Șerban s-a clasat pe 103.

Johannes Boe este liderul sezonului, cu 216 puncte, urmat de francezul Antonin Guigonnat, cu 162 de puncte. Austriacul Simon Eder este al treilea, cu 150 de puncte.

Sâmbătă va avea loc o cursă de pursuit, tot la Hochfilzen, iar duminică este programată o ștafetă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *