Concordia-Poli Iași 3-6. Ultimul meci al carierei pentru arbitrul Alexandru Tudor

Foto: infois.ro

Foto: infois.ro

Politehnica Iași a învins în deplasare pe Concordia Chiajna cu 6-3, în prologul etapei a 20-a din Liga I. A fost ultima partidă a carierei pentru arbitrul Alexandru Tudor care a împlinit recent 47 de ani, vârsta maximă permisă în campionatul intern. Tudor este arbitrul cu cele mai multe meciuri conduse în istoria Ligii I, acesta fiind al 382-lea meci al carierei. Tudor debutase ca arbitru în primul eșalon în 1999, iar din 2001 a fost arbitru FIFA.

Meciul s-a disputat sub o ninsoare abundentă și pe un teren cu suprafață artificială, însă aceste condiții nu au pus dificultăți jucătorilor. Ieșenii au condus cu 2-0 după doar opt minute, goluri marcate de Andrei Cristea și Moussa Sanoh. Andrei Marc a redus din diferență la jumătatea primei reprize. În primul sfert de oră de după pauză, Poli Iași a marcat alte trei goluri, prin Dylan Flores, Sanoh și Cristea. Marc a făcut la rândul său dubla pentru gazde, iar Alexandru Albu a înscris pentru 3-5, dar Concordia nu s-a mai putut apropia. Mai mult, Platini a stabilit scorul final în prelungiri.

În clasament, Poli Iași a urcat pe locul 8, cu 27 de puncte, având trei victorii consecutive. Concordia are cinci eșecuri la rând și se află pe locul 13.

În etapa viitoare, Concordia înfruntă în deplasare pe Sepsi, iar Poli Iași întâlnește acasă pe FC Voluntari.

Concordia Chiajna – Politehnica Iași 3-6 (1-2)
Stadion: Concordia (Chiajna)
Goluri: Marc 21, 64, Albu 67 / Cristea 4, 57, Sanoh 8, 55, Flores 48, Platini 90+1
Concordia Chiajna: Caparco – Matei, Leca (Albu 51), Marc, Bărboianu – Gorobsov, Prepeliţă – Ivanovici, Cristescu (Ropotan 65), Deaconu – Batin (Măzărache 62). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Poli Iaşi: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Cioinac, Sin – Platini, Flores (Mihăescu 87), Qaka, Sanoh (Zaharia 76), Petre (Chelaru 71) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Cartonaşe galbene: Gorobsov 62, Măzărache 73 / Flores 73, Chelaru 90, Frăsinescu 90.
Arbitru: Alexandru Tudor (București).

Articole pe aceeaşi temă: