UPDATE: România s-a calificat în semifinalele Campionatului European în ciuda înfrângerii contra Ungariei

Foto: dolce-sport.ro

Foto: dolce-sport.ro

Echipa națională feminină de handbal a României a fost învinsă de Ungaria cu 31-29, în ultima etapă a Grupei II de la Campionatul European din Franța. În ciuda acestei înfrângeri, România s-a calificat în semifinale.

România a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2 în startul meciului, apoi s-a desprins la 7-4. Diferența a ajuns și la cinci goluri, scor 11-6. Însă Ungaria a revenit, a egalat la 15-15, iar la pauză scorul era 17-17. Ungaria a condus prima dată cu 18-17, imediat după reluare, apoi a avut o serie de cinci goluri consecutive și s-a desprins la 25-20. România a egalat la 27-27, apoi a pierdut-o pe Cristina Neagu, accidentată, iar Ungaria a controlat finalul de meci, impunându-se cu 31-29.

Cristina Neagu s-a accidentat în minutul 52, după un contact cu Planeta, având o problemă la genunchiul drept și fiind transportată pe targă în afara terenului. Neagu a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu nouă goluri marcate înainte să părăsească terenul.

În clasamentul grupei, România, Norvegia și Ungaria sunt la egalitate de puncte, câte șase, iar diferența se face la meciurile directe. România a învins Norvegia cu 31-23, iar Norvegia a trecut de Ungaria cu 38-25. Astfel, România are în meciurile directe golaveraj +6, Norvegia are golaveraj +5, iar Ungaria are golaveraj -11. Pe primul loc în grupă a încheiat Olanda, cu opt puncte. Astfel, Olanda și România merg mai departe.

Din Grupa I, au promovat în semifinale Rusia și țara gazdă Franța.

Vineri, de la ora 18:30, România va înfrunta Rusia, iar de la ora 22 va avea loc partida Franța-Olanda.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *