Foto: twitter.com

Englezul Ronnie O’Sullivan a stabilit un record la Campionatul Regatului Unit, al doilea turneu ca importanță din snookerul mondial, câștigând trofeul competiției pentru a șaptea oară în carieră.

În finala turneului de la York, O’Sullivan l-a învins pe nord-irlandezul Mark Allen, scor 10-6.

Începutul meciului a fost echilibrat, Allen conducând cu 1-0 și 2-1, dar a urmat o serie fantastică a lui O’Sullivan care s-a desprins la 6-2 la finalul primei sesiuni. Englezul a câștigat și primul joc din sesiunea decisivă, apoi Allen și-a adjudecat următoarele două jocuri, scorul devenind 7-4. O’Sullivan s-a impus în jocul următor, la pauza sesiunii scorul fiind 8-4. Allen a avut ocazia să reducă din diferență, desprinzându-se la 59 de puncte în jocul 13, dar O’Sullivan a revenit și a câștigat jocul, apropiindu-se la o lungime de victorie. Nord-irlandezul a mai prelungit partida, cu două jocuri câștigate, însă meciul s-a încheiat odată cu jocul al 16-lea.

Pentru acest succes, O’Sullivan a primit un cec în valoare de 175.000 de lire sterline. Allen a fost recompensat pentru prezența în finală cu 75.000 de lire.

O’Sullivan a mai stabilit un record, ajungând la 19 trofee în Tripla Coroană (cele trei turnee majore ale sezonului: Campionatul Mondial, Campionatul Regatului Unit și Mastersul de la Londra – ultimul fiind turneu invitațional). Anterior, Stephen Hendry deținea recordul, cu 18 trofee. O’Sullivan este cel mai titrat la Campionatul Regatului Unit și la Masters, cu câte șapte trofee, însă are cinci titluri de campion mondial, fiind aici depășit de Hendry, cu șapte titluri, Steve Davis și Ray Reardon, cu câte șase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *