Final dramatic la cursa de pursuit de la Pokljuka. A câștigat norvegianul Johannes Boe

Norvegianul Johannes Thingnes Boe s-a impus în cursa de pursuit de la Pokljuka, în Slovenia, în Cupa Mondială de biatlon.

Boe a plecat primul în cursă după victoria de acum două zile, la sprint, și a rămas în frunte după primele trei treceri prin poligon, având o singură țintă ratată. Însă la ultima intrare în poligon, norvegianul a ratat două ținte, făcând astfel 300 de metri suplimentari, și a fost depășit de rusul Aleksandr Loghinov. De asemenea, francezul Quentin Fillon Maillet s-a apropiat de primii doi, cei trei fiind încadrați la ieșirea din poligon de doar trei secunde. Cei trei au sprintat pe final, iar pe un urcuș, cu câteva sute de metri înainte de finiș, Loghinov a căzut și a ieșit din luptă. Boe și Fillon Maillet au ajuns împreună pe linia dreaptă, iar norvegianul s-a impus cu doar o zecime de secundă avans. Loghinov a fost al treilea.

Este a 24-a victorie a carierei pentru Boe în Cupa Mondială.

Francezul Martin Fourcade a avut o zi slabă, a ratat patru ținte în poligon și a abandonat.

După trei etape din acest sezon, Johannes Boe este lider în clasamentul sezonului, cu 156 de puncte, urmat de austriacul Simon Eder care are 123 de puncte.

Următoarea oprire a Cupei Mondiale este la Hochfilzen, în Austria, între 13 și 16 decembrie, fiind programate curse de sprint, pursuit și ștafetă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *