Ronnie O’Sullivan este la un singur meci distanță de al șaptelea trofeu la Campionatul Regatului Unit

Ronnie O’Sullivan s-a calificat în finala Campionatului Regatului Unit, al doilea turneu ca importanță în circuitul mondial. Englezul în vârstă de 43 de ani l-a învins în semifinale pe compatriotul său Tom Ford, scor 6-1.

Pentru O’Sullivan, va fi a opta finală la UK Championship, turneu pe care l-a câștigat de șase ori. Dacă va mai obține un trofeu, va deveni cel mai titrat jucător din istoria competiției, deocamdată fiind la egalitate cu legendarul Steve Davis care de asemenea are șase titluri câștigate.

Meciul O’Sullivan – Ford a fost unul fără istoric. Aflat la doar a treia semifinală într-un turneu de clasament, Ford a câștigat primul joc al meciului, cu un break de 68 de puncte. Însă O’Sullivan a egalat cu un break de 122 de puncte, apoi a condus cu 3-1 la pauză, cu un break de 71 de puncte. Ford nu s-a regăsit nici în repriza secundă, pierzând toate cele trei jocuri disputate.

Pe lângă eliminarea din turneu, Ford ratează și șansa de a se califica la Mastersul de la Londra, turneu invitațional la care participă primii 16 jucători în clasamentul mondial, fiind luată în calcul ierarhia de la finalul Campionatului Regatului Unit. Ford trebuia să câștige turneul pentru a urca pe locul 16.

În finală, O’Sullivan îl va înfrunta pe învingătorul dintre nord-irlandezul Mark Allen și englezul Stuart Bingham.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *