România încheie cu punctaj maxim grupa de la Campionatul European după victoria contra Norvegiei

Echipa națională feminină de handbal a României a zdrobit Norvegia, în ultima etapă din Grupa D la Campionatul European găzduit de Franța. La Brest, a fost 31-23 pentru echipa țării noastre care bifează astfel a treia victorie din tot atâtea meciuri în grupă și merge cu punctaj maxim în faza următoare.

Începutul meciului a fost echilibrat, cu cele două echipe alternând la conducere. Însă la jumătatea primei reprize, România a marcat patru goluri la rând și s-a desprins la 12-8. Diferența a crescut apoi la șapte goluri, scor 17-10, iar la pauză scorul era 18-12 pentru echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin. Cea mai mare diferență de scor a fost de nouă goluri, scor 28-19.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 11 goluri.

În cealaltă partidă a grupei, Germania a învins Cehia cu 30-28.

În clasamentul final al Grupei D, România a adunat șase puncte, urmată de Germania cu patru puncte, Norvegia cu două puncte și Cehia fără vreun punct.

România, Germania și Norvegia merg mai departe și promovează cu punctele obținute în meciurile directe. Cele trei reprezentative sunt trimise în Grupa II, alături de Olanda, Ungaria și Spania. În clasament, România și Olanda au câte patru puncte, Germania și Ungaria au câte două puncte, iar Spania și Norvegia nu au vreun punct. Primele două clasate promovează în semifinale.

Următorul meci al României va fi contra Olandei, pe 9 decembrie, la Nancy.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *