Foto: twitter.com

La Paris a fost organizată gala decernării trofeului Balonul de Aur, premiu atribuit celui mai bun fotbalist al anului. Croatul Luka Modrici este câștigătorul din 2018, an în care a ajuns în finala Cupei Mondiale alături de echipa țării sale și a triumfat în Liga Campionilor alături de Real Madrid.

Modrici a obținut în premieră Balonul de Aur și mai câștigase în acest an premiul FIFA pentru fotbalistul anului și trofeul pentru cel mai bun jucător al Cupei Mondiale.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani este primul croat care câștigă Balonul de Aur.

Modrici a pus astfel capăt seriei de trofee câștigate de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, fiecare obținând Balonul de Aur de câte cinci ori și acaparând trofeele în ultimul deceniu. Acum, Ronaldo a ocupat locul doi, iar Messi a încheiat pe locul cinci.

Pe poziția a treia în clasamentul anului s-a clasat francezul Antoine Griezmann, campion mondial cu Franța și câștigător al Ligii Europa cu Atletico Madrid.

Clasamentul a fost stabilit în urma voturilor unui grup de jurnaliști din întreaga lume, aleși de revista franceză France Football.

Tot la Grand Palais din Paris s-a acordat pentru prima dată Balonul de Aur pentru cea mai bună jucătoare din fotbalul feminin. Trofeul i-a revenit norvegiencei Ada Hegerberg, jucătoare în vârstă de 23 de ani care evoluează la Olympique Lyon.

Din acest an, la gala Balonului de Aur se mai acordă un premiu, Trofeul Kopa (denumit după fostul fotbalist francez Raymond Kopa) care se oferă celui mai bun jucător cu vârsta sub 21 de ani. Primul câștigător al trofeului este francezul Kylian Mbappé.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *