Germanul Stefan Luitz câștigă slalomul uriaș de la Beaver Creek. Hirscher încheie pe doi

Foto: br.de

Foto: br.de

Germanul Stefan Luitz a produs surpriza zilei la Beaver Creek, în Statele Unite, în Cupa Mondială de schi alpin, obținând primul succes al carierei. Schiorul în vârstă de 26 de ani s-a impus în cursa de slalom uriaș programată în stațiunea americană, învingându-l pe cel mai bun schior din ultimii ani, austriacul Marcel Hirscher, deținătorul Marelui Glob de Cristal.

Luitz a fost cel mai rapid în prima manșă, cu un avans de 15 sutimi de secundă față de Hirscher. Al treilea, la două sutimi în urma austriacului, a fost norvegianul Henrik Kristoffersen.

În manșa secundă, cel mai bun timp i-a aparținut elvețianului Thomas Tumler, care însă fusese doar pe locul 21 la finalul primei runde. Astfel, Tumler s-a clasat la sfârșit pe locul trei. Hirscher a fost primul care l-a depășit pe Tumler, dar a rezistat puțin în frunte, imediat evoluând și Luitz care a pierdut doar o sutime de secundă față de austriac.

Luitz mai urcase pe podium în Cupa Mondială în șase etape, de fiecare dată în curse de slalom uriaș, dar niciodată nu fusese pe primul loc.

Austriacul Max Franz este liderul clasamentului sezonului, cu 238 de puncte, urmat de elvețianul Mauro Caviezel, cu 227 de puncte.

Urmează în Cupa Mondială două etape la Val d’Isere, în Franța, pe 8 și 9 decembrie, un slalom uriaș și un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *