Johann Andre Forfang s-a impus la Nijni Tagil. Ryoyu Kobayashi rămâne liderul sezonului

Norvegianul Johttp://www.oricesport.ro/wp-content/uploads/2018/02/forfang-150x150.jpghann Andre Forfang s-a impus în prima etapă a weekendului la Nijni Tagil, în Rusia, în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Este a treia victorie a carierei pentru scandinavul în vârstă de 23 de ani, după cele de la Titisee-Neustadt, în 2016, și Willingen, în 2018.

Pe trambulina mare din localitatea rusă, Forfang a ocupat locul trei după prima manșă, deși a avut cel mai lung zbor al manșei, 135,5 metri. Însă a avut și vânt favorabil, în vreme ce Ryoyu Kobayashi și Piotr Zyla, primii doi la finalul manșei, au avut și puncte bonus pentru coborârea barei de start.

În manșa secundă, Forfang a sărit 129 de metri, totalizând 264,4 puncte. Zyla a sărit 131 de metri, însă cu vânt favorabil, iar totalul său a fost de 264,2 puncte, polonezul încheind pe locul doi. Iar Kobayashi, cu un total de 262 de puncte, a completat podiumul.

La general, Ryoyu Kobayashi are 320 de puncte și este urmat de polonezii Kamil Stoch, 226 de puncte, și Piotr Zyla, 225 de puncte.

Duminică are loc o altă rundă la Nijni Tagil, tot pe trambulină mare și tot în nocturnă.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *