Polonezul Robert Kubica revine din 2019 în Formula 1, la echipa Williams

Echipa britanică Williams a anunțat componența piloților pentru sezonul 2019. Aceștia vor fi polonezul Robert Kubica, 33 de ani, și britanicul George Russell, 20 de ani, debutant în Formula 1.

Kubica revine în „Marele Circ” după nouă ani. Ultima sa prezență a fost în 2010. Apoi, în februarie 2011, cariera lui a fost întreruptă brutal de un accident într-o competiție de raliuri, în Andorra. Polonezul a suferit răni grave la brațul drept care i-a fost parțial secționat.

După mai multe intervenții chirurgicale și o lungă perioadă de recuperare, Kubica a revenit în 2013 în competiții de raliuri, apoi a evoluat și în Campionatul Mondial de anduranță.

La începutul anului 2018, a fost cooptat de echipa Williams, efectuând câteva teste cu mașina de Formula 1.

Celălalt pilot al echipei pentru 2019, George Russell, participă în prezent în Formula 2 unde este aproape să câștige titlul de campion.

În 2018, mașinile Williams au fost pilotate de canadianul Lance Stroll și rusul Serghei Sirotkin, care însă au adunat puține puncte. Sirotkin are un singur punct în clasament după un loc 10 în Italia, iar Stroll are șase puncte, cu un loc opt în Azerbaidjan și un loc nouă în Italia.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *