Sebastien Ogier a câștigat al șaselea titlu consecutiv de campion mondial la raliuri

Francezul Sebastien Ogier și-a securizat locul întâi în clasamentul sezonului Campionatului Mondial de raliuri după locul cinci ocupat în ultima etapă a stagiunii, în Australia. Este al șaselea titlu consecutiv de campion al lumii pentru pilotul în vârstă de 34 de ani.

Etapa din Australia a fost câștigată de finlandezul Jari-Matti Latvala de la echipa Toyota. Este a 18-a victorie a carierei pentru pilotul scandinav, însă prima din acest sezon.

Neo-zeelandezul Hayden Paddon, la bordul unei mașini Hyundai, a ocupat locul doi la Antipozi, iar norvegianul Mads Ostberg, pe o mașină Citroen, a completat podiumul.

Etapa a fost marcată de abandonurile lui Thierry Neuville, belgianul aflat pe locul doi în clasamentul general, și al estonului Ott Tanak, locul trei la general, astfel că Ogier avea asigurat primul loc încă dinaintea finalului competiției.

Ogier a încheiat sezonul cu 219 puncte, urmat de Neuville, cu 201 puncte, și Tanak, cu 181 de puncte.

Este al doilea titlu pe care Ogier îl obține alături de echipa M-Sport Ford, după ce între 2013 și 2016 concurase pentru Volkswagen. Din 2019, Ogier va reveni la Citroen, echipă pentru care a evoluat până în 2011.

La constructori, Toyota a încheiat sezonul 2018 pe primul loc, cu 368 de puncte, urmată de Hyundai, cu 341 de puncte, și M-Sport Ford, cu 324 de puncte.

Sezonul 2019, al 47-lea din istoria WRC, va începe în luna ianuarie, cu Raliul Monte Carlo.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *