Judd Trump triumfă în finala Openului Irlandei de Nord, în fața lui Ronnie O’Sullivan

Judd Trump a cucerit trofeul Alex Higgins, pus în joc la Belfast, în finala Openului Irlandei de Nord, turneu aflat la cea de-a treia ediție. În ultimul act, Trump l-a învins cu 9-7 pe Ronnie O’Sullivan.

Este al nouălea trofeu al carierei pentru Trump, primul după mai bine de un an, de la Mastersul European câștigat la începutul lunii octombrie 2017.

Finala a fost extrem de echilibrată, niciunul dintre jucători nereușind să se desprindă. Trump a condus cu 1-0, Ronnie a avut apoi 2-1, dar Trump a egalat la 2-2, cu un break de 105 puncte. A fost apoi 3-2 pentru Trump, cu un break de 117 puncte, Ronnie a egalat la 3-3, Trump a trecut din nou la conducere, cu un break de 108 puncte, însă la finalul primei sesiuni, scorul era 4-4.

Sesiunea de seară a început cu un joc câștigat de O’Sullivan, însă Trump a revenit în avantaj, scor 6-5. O’Sullivan a condus apoi cu 7-6, reușind și un break de 134 de puncte. Însă Trump a câștigat trei jocuri la rând și s-a impus cu 9-7.

Pentru Trump, este primul trofeu în seria de turnee Home Nations, serie aflată la al treilea sezon.

Campionul va primi pentru acest triumf un cec în valoare de 70.000 de lire sterline, iar O’Sullivan va fi recompensat pentru prezența în finală cu 30.000 de lire.

Următorul turneu al sezonului este Campionatul Regatului Unit, programat la York, din 27 noiembrie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *