Foto: fanatik.ro

CSM București a încheiat participarea în prima fază a grupelor Ligii Campioanelor la handbal cu o victorie, scor 32-24 în fața echipei germane SG BBM Bietigheim care a părăsit astfel competiția. CSM și-a luat revanșa în fața formației germane care câștigase meciul tur cu 30-28. În urma acestui succes, campioana României și-a asigurat primul loc în Grupa D.

Bietigheim a marcat primul gol al meciului, însă CSMB a trecut apoi în avantaj, scor 2-1, ulterior desprinzându-se la 5-2. Echipa germană a egalat la 6-6, iar peste câteva minute a preluat conducerea, scor 9-7. CSMB a revenit și a egalat la 10-10, iar la pauză a condus cu 14-13. În repriza secundă, Bietigheim a avut avantaj, scor 16-15, însă CSMB s-a instalat la conducerea partidei, marcând trei goluri la rând, iar scorul a devenit 18-16. După un gol al echipei oaspete, a urmat o serie de șase goluri consecutive marcate de CSMB care s-a desprins la 24-17. Diferența a crescut la nouă goluri, scor 28-19, iar finalul a fost unul liniștit, echipa bucureșteană câștigând la opt goluri diferență.

Andrea Lekici a marcat șase goluri pentru CSMB, iar Cristina Neagu a înscris de cinci ori.

În cealaltă partidă din ultima etapă a grupei, Vipers Kristiansand a învins pe FTC Budapesta cu 35-27.

În clasament, CSM București a fost prima, cu opt puncte, urmată de echipa maghiară cu șapte puncte și Vipers cu șase puncte. Toate cele trei merg în faza principală a grupelor. Bietigheim a adunat doar trei puncte și este ultima în grupă, fiind eliminată.

În Grupa B, cele trei prime echipe din prima fază, CSM București, FTC Budapesta și Vipers vor înfrunta primele trei clasate din Grupa C, Eto Gyor, Krim Ljubljana și Thuringer.

Echipele din Grupa B încep cu următorul punctaj: 1. Gyor 8 puncte, 2. CSM Bucureşti 6 puncte, 3. Vipers 4 puncte, 4. Krim 3 puncte, 5. FTC Budapesta două puncte, 6. Thuringer HC un punct.

Meciurile din faza principală au loc în perioada 25 ianuarie – 10 martie. Primele patru clasate promovează în sferturile de finală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *