Andrea Dovizioso a câștigat Grand Prixul Valenciei, ultima etapă a sezonului la MotoGP

Italianul Andrea Dovizioso s-a impus în ultima etapă a sezonului Campionatului Mondial de motociclism viteză, clasa MotoGP, cursă desfășurată la Valencia. A fost o etapă care a avut loc pe un asfalt ud, ploaia torențială ducând la mai multe abandonuri și la o oprire a cursei cu steag roșu, fiind nevoie de o pauză de jumătate de oră până la reluare.

Alex Rins s-a instalat la conducere imediat după start, fiind urmat de Dovizioso. Încă din primele tururi au început căzăturile, Aleix Espargaro și Jack Miller fiind primii care au abandonat, în turul patru. Au urmat apoi căzăturile lui Marc Marquez, deja campionul sezonului, care nu a mai putut continua, în timp ce Pol Espargaro a căzut, dar a revenit în șa. În frunte, Rins continua să fie lider, urmat de Dovizioso și Valentino Rossi. După ce au mai căzut și Petrucci, Iannone, Vinales, Morbidelli și Bradley Smith, organizatorii au decis să oprească întrecerea, în turul 14. Grila de start pentru reluare a fost alcătuită pe baza rezultatelor după 13 tururi complete.

După jumătate de oră de pauză, s-a reluat competiția pentru ultimele 14 tururi. Rins a plecat primul, dar a fost repede depășit de Dovizioso care nu a mai fost prins până la final. Rossi a trecut și el de Rins, dar a forțat pentru a-l ajunge pe Dovizioso și a căzut. A revenit, dar la final Rossi a fost doar al 13-lea.

Astfel, Rins a ocupat locul doi, iar Pol Espargaro a completat podiumul. Pentru Espargaro, campion la Moto2 în 2013, acesta este cel mai bun rezultat al carierei la clasa MotoGP. Italianul Michele Pirro a încheiat pe patru, înregistrând de asemenea cel mai bun loc din carieră.

A fost ultima etapă din MotoGP pentru doi spanioli, Alvaro Bautista care din 2019 va trece în Mondialul de Superbike și Dani Pedrosa care își încheie cariera și devine pilot de teste la KTM.

Sezonul 2019 din MotoGP începe pe 10 martie, în Qatar.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *