LeBron James a devenit al cincilea cel mai bun marcator din istoria NBA

Foto: usatoday.com

Foto: usatoday.com

Baschetbalistul american LeBron James a urcat pe locul cinci în clasamentul tuturor timpurilor privind numărul de puncte marcate în carieră în NBA după cele 44 de puncte reușite în meciul Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers.

Ajuns în această vară la Lakers, James a adunat în carieră 31.425 de puncte și l-a depășit în clasament pe legendarul Wilt Chamberlain, fost jucător la Philadelphia Warriors, Philadelphia 76ers și Los Angeles Lakers. Chamberlain este singurul jucător din istoria NBA care a reușit 100 de puncte într-un singur meci.

Pentru LeBron James, următorul prag în clasamentul marcatorilor este depășirea lui Michael Jordan, în spatele căruia se află la 867 de puncte.

Kareem Abdul-Jabbar este lider în clasamentul marcatorilor NBA, cu 38.387 de puncte. Ierarhia la vârf este completată de Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643) și Michael Jordan (32.292).

Los Angeles Lakers a învins pe Portland Trail Blazers cu 126-117 și a urcat pe locul 7 în clasamentul Conferinței de Vest. Portland se află pe locul 2 în aceeași conferință.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *