Poloneza Agnieszka Radwanska se retrage din activitate, la doar 29 de ani

Jucătoarea poloneză de tenis Agnieszka Radwanska pune capăt carierei sale la doar 29 de ani. Profesionistă din 2005, Radwanska a ajuns în carieră pe locul 2 în clasamentul mondial, a jucat o finală de Grand Slam, la Wimbledon, și a câștigat Turneul Campioanelor în 2015.

„Astăzi, după 13 ani în care am jucat tenis de performanță, am decis să-mi închei cariera. Nu a fost o decizie ușoară. Sunt recunoscătoare pentru toate momentele speciale, inclusiv 20 de trofee în circuitul WTA, Turneul Campioanelor de la Singapore, o finală la Wimbledon și multe altele. Din păcate, nu mă mai pot antrena și nu mai pot juca așa cum o făceam, iar în ultima vreme corpul meu nu se mai ridică la nivelul așteptărilor mele. Luând în considerare sănătatea mea și greaua povară a tenisului profesionist, trebuie să recunosc că nu-mi mai pot împinge corpul la limitele necesare. Îmi agăț astfel racheta în cui și îmi iau adio de la circuitul profesionist, dar nu părăsesc tenisul. Tenisul este și a fost mereu ceva special în viața mea. Acum este momentul pentru noi provocări, noi idei, sper la fel de palpitante precum cele de pe terenul de tenis”, se arată într-un comunicat postat de poloneză pe rețelele de socializare.

Radwanska a fost prima jucătoare din Polonia ajunsă în finala unui Grand Slam, în 2012 jucând finala de la Wimbledon, pierdută în fața Serenei Williams.

A câștigat de-a lungul carierei peste 27 de milioane de dolari doar din premii în tenis, fiind pe locul șase într-un clasament al tuturor timpurilor.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *