Hamilton câștigă în Brazilia, Mercedes își asigură titlul mondial la constructori

Foto: autosport.com

Foto: autosport.com

Britanicul Lewis Hamilton a câștigat Grand Prixul Braziliei la Formula 1, penultima etapă a sezonului. Este a zecea sa victorie din acest sezon și a 72-a victorie a carierei. Britanicul era deja campion mondial al stagiunii, dar cu această victorie și locul cinci ocupat de colegul său Valtteri Bottas, echipa Mercedes și-a asigurat titlul suprem la constructori.

Hamilton a plecat din pole position și a rămas în frunte după primele viraje. Bottas a urcat imediat pe locul doi, depășindu-l pe Sebastian Vettel. Max Verstappen a trecut și el în turul patru de Vettel, apoi l-a depășit și pe Bottas și a ajuns în spatele lui Hamilton. Vettel a coborât până pe cinci, fiind întrecut și de colegul său de la Ferrari, Kimi Raikkonen.

Au urmat schimbările de pneuri, Bottas intrând la boxe primul dintre cei din față, în turul 19, iar Hamilton a făcut-o în turul următor. Verstappen a preluat astfel conducerea, dar în turul 36 și olandezul a ajuns la boxe, iar la întoarcere a revenit în spatele lui Hamilton. Totuși, în turul 40, Verstappen a trecut de Hamilton și s-a instalat din nou la conducere. În turul 43, s-a produs un incident mai rar întâlnit. Ocon era întrecut cu un tur de Verstappen, dar a încercat să-l depășească pe olandez și cele două mașini s-au atins, Verstappen făcând un tete-a-queue și cedând prima poziție, în favoarea lui Hamilton. Ocon a fost mai târziu penalizat cu o oprire de zece secunde la boxele echipei sale, dar manevra imprudentă l-a costat pe Verstappen o victorie la Sao Paulo, olandezul sosind în cele din urmă al doilea.

Kimi Raikkonen a completat podiumul, iar Daniel Ricciardo a sosit al patrulea. Bottas și Vettel au ocupat locurile cinci și șase.

Pentru echipa Mercedes, este al cincilea titlu consecutiv câștigat la constructori.

Ultima etapă a sezonului este Grand Prixul Abu Dhabi, pe 25 noiembrie, pe circuitul Yas Marina.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *