România rămâne în Rugby Europe Championship după victoria clară contra Portugaliei

România își păstrează locul în al doilea eșalon valoric al rugbyului european, Europe Championship, după victoria în meciul de baraj contra Portugaliei, la Baia Mare. A fost 36-6 pentru echipa țării noastre care a dominat clar întâlnirea.

„Stejarii” au reușit două eseuri încă din primele zece minute, prin Ionuț Dumitru, iar Ionel Melinte a adus punctele suplimentare la cel de-al doilea, ducând scorul la 12-0. A urmat un drop-gol al lui Abecassis pentru oaspeți, iar în minutul 17, Melinte a reușit la rândul său un eseu, scorul devenind 17-3. Cătălin Fercu a adus de asemenea un eseu pentru echipa țării noastre, în minutul 32, iar scorul la pauză era 22-3 pentru România.

Nuno Guedes a marcat în startul părții secunde pentru Portugalia, dintr-o lovitură de penalitate, însă în minutul 47 a venit un nou eseu al României, reușit de Andrei Gorcioaia, iar Daniel Plai a adus punctele suplimentare, tabela de marcaj arătând 29-6. În minutul 60, au fost consemnate și ultimele puncte ale meciului, cu al șaselea eseu al „Stejarilor”, reușit de Zaharia, iar Plai a transformat.

România încheiase inițial pe locul 2 în sezonul 2018 din Rugby Europe Championship, dar a fost depunctată drastic pentru folosirea în mai multe meciuri a unui jucător neeligibil, astfel că a căzut pe ultimul loc în competiție, ratând astfel și calificarea la Cupa Mondială și fiind obligată să dispute acest meci de baraj contra Portugaliei, prima clasată în Rugby Europe Trophy, al treilea eșalon valoric continental.

Sezonul 2019 din Rugby Europe Championship începe în luna februarie. Componentele grupei rămân Georgia, Rusia, Germania, Belgia, Spania și România.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *