Mark Allen câștigă finala Campionatului Internațional și obține al patrulea trofeu al carierei

Foto: worldsnooker.com

Foto: worldsnooker.com

Nord-irlandezul Mark Allen l-a învins pe australianul Neil Robertson, în finala Campionatului Internațional, turneu desfășurat la Daqing, în China. A fost 10-5 pentru Allen care a disputat a treia finală a carierei în această competiție și a obținut pentru prima dată trofeul.

Finala s-a decis încă din prima sesiune. Allen a condus cu 3-1 după repriza întâi, apoi cu 7-2 la finalul reprizei secunde. Robertson s-a impus în primele două jocuri din sesiunea decisivă, însă Allen le-a câștigat pe următoarele două și s-a desprins la 9-4. A urmat un break de 113 puncte din partea lui Robertson, însă jocul al 15-lea a fost ultimul, Allen punând capăt finalei.

A fost o finală spectaculoasă, cu șapte breakuri de peste 100 de puncte, patru reușite de nord-irlandez, trei de Robertson.

Pe lângă câștigarea trofeului, Mark Allen va primi un cec de 175.000 de lire sterline. Nord-irlandezul va mai încasa 3.000 de lire pentru cel mai mare break al turneului, un 146 reușit în turul secund, în duelul cu Hossein Vafaei. Robertson va încasa pentru prezența în finală un cec de 75.000 de lire.

Allen mai câștigase anterior trei trofee în turnee de clasament, impunându-se de două ori la Openul Mondial, în 2012 și 2013, precum și la finala PTC din 2016. La Campionatul Internațional, el pierduse finalele din 2014, contra lui Ricky Walden, și 2017, contra lui Mark Selby, de fiecare dată cu 10-7.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *