Karen Haceanov triumfă la Paris în fața lui Djokovici și obține primul său trofeu de Masters

Foto: tennisworldusa.org

Foto: tennisworldusa.org

Rusul Karen Haceanov a câștigat Mastersul de la Paris, ultimul turneu din acest sezon din seria Masters 1000. În finală, jucătorul în vârstă de 22 de ani l-a întâlnit pe sârbul Novak Djokovici pe care l-a învins cu 7-5, 6-4, după o oră și 37 de minute de joc.

Djokovici a început mai bine finala și a condus cu 3-1, dar apoi sârbul nu a mai jucat la nivelul său obișnuit, acuzând și o stare gripală și probabil fiind obosit după meciul de peste trei ore disputat în ajun contra lui Federer. Haceanov, la a patra finală din carieră, dar prima într-un turneu Masters, a egalat la 3-3, apoi a făcut un brec în ghemul al 11-lea și a închis setul în ghemul următor. În actul secund, Haceanov a condus cu 3-1 și a păstrat avansul până la final.

Haceanov a obținut astfel al patrulea trofeu al carierei după cele de la Chengdu în 2016, Marsilia și Moscova în acest an.

De cealaltă parte, Djokovici a întrerupt o serie de 22 de victorii la rând și mai are de așteptat până la obținerea celui de-al 33-lea trofeu de Masters din carieră cu care l-ar egala pe Rafael Nadal la acest capitol.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *