Gimnastul rus Artur Dalaloian este noul campion mondial la individual-compus

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

Rusul Artur Dalaloian a câștigat medalia de aur în proba masculină de individual-compus, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Doha, în Qatar.

La finalul celor șase aparate, Dalaloian a fost la egalitate de puncte cu chinezul Xiao Ruoteng, câștigătorul medaliei de aur la precedenta ediție a competiției. Ambii au avut un total de 87,598 puncte. Însă după ce a fost aplicat criteriul de departajare, anularea celei mai slabe note, rusul a avut un total mai bun față de chinez (74,198 la 73,465).

Xiao Ruoteng încheiase pe primul loc în 2017, oprind dominația japonezului Kohei Uchimura, considerat cel mai mare gimnast din istorie, care câștigase aurul șase ediții consecutive, între 2009 și 2015. Uchimura este încă în activitate, dar n-a participat în 2017 din cauza unei accidentări, iar în acest an nu a luat startul la toate aparatele, astfel că nu a obținut calificarea pentru finala de la individual-compus.

Podiumul de la Doha a fost completat de un alt rus, Nikita Nagornîi.

Dalaloian are 22 de ani și mai câștigase la Doha argintul în urmă cu două zile, alături de echipa țării sale. La Campionatele Europene din acest an, la Glasgow, Dalaloian a obținut trei medalii de aur, la echipe, sărituri și paralele, precum și un bronz, la sol, iar anul trecut, la Europenele de la Cluj-Napoca, a câștigat un aur la sărituri și un argint la individual-compus.

În finala de la Doha a fost și un român, Andrei Muntean, care a ocupat locul 22.

Joi este programată finala feminină la individual-compus, cu românca Denisa Golgotă între participante, iar vineri și sâmbătă au loc finalele pe aparate, fără prezență românească.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *