Victorie pentru Marius Copil în fața lui Marin Cilici, în optimi la Basel

Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Basel, în Elveția, după victoria în două seturi în fața croatului Marin Cilici, cap de serie numărul 3 și locul 6 în clasamentul mondial. Este prima dată în carieră când Copil învinge un jucător din Top 10 mondial. Anterior, cel mai bine clasat adversar de care trecuse românul în circuitul mondial era tot Cilici, locul 13 ATP într-un meci disputat în 2012, la Beijing.

La Basel, Copil, locul 93 în ierarhia ATP, a făcut singurul brec al meciului, în ghemul al 11-lea al primului set, pe care l-a câștigat cu 7-5. În actul secund, s-a ajuns în tiebreak, după ce Cilici a ratat două mingi de set la 6-5 în favoarea sa. În jocul decisiv, Copil s-a impus cu 7-2.

Meciul a durat o oră și 51 de minute.

Scorul duelurilor directe este acum 2-2. Cei doi jucători se mai înfruntaseră în acest an la Cincinnati și US Open, Cilici având de fiecare dată câștig de cauză.

În sferturi, Copil îl va înfrunta pe americanul Taylor Fritz, locul 57 ATP. Cei doi nu s-a mai întâlnit până acum în circuitul mondial.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *